Sticky notes om effectiever te werken (2024)

Sticky notes om effectiever te werken (1)Sticky notes om effectiever te werken (2)

Voordelen van het gebruik van post its

Post its zijn kosteneffectief en gemakkelijk te gebruiken. Hun ontwerp maakt ze geweldig voor het markeren van belangrijke informatie, omdat het contrasteert met standaarddocumenten en boeken.

Een studie uitgevoerd door Randy Garner aan de Sam Houston State University, die werd opgemerkt in de Harvard Business Review, wees uit dat plaknotities een overtuigend instrument waren om mensen aan een verzoek te laten voldoen. Dit was te danken aan het feit dat het toevoegen van een plakbriefje met een handgeschreven bericht aan een bestand een persoonlijk tintje toevoegde waar mensen goed op reageerden.

Het handgeschreven element van plakbriefjes draagt bij aan de waarde ervan. Zoals David Allen, maker van de ‘Getting Things Done’ - methode, ooit zei: "De gemakkelijkste en meest efficiënte manier om dingen uit je hoofd te leren, is pen en papier."

Niet alleen geeft het een intiemer aspect aan de communicatie-uitwisseling, maar onze hersenen hebben de neiging om dingen beter te verwerken wanneer ze met de hand worden geschreven in vergelijking met typen.

Hoe Post-its effectief te gebruiken

Hoewel er geen vaste criteria zijn voor het correct gebruiken van sticky notes, zijn er enkele manieren die kunnen helpen de ervaring te optimaliseren.

Het is bijvoorbeeld de moeite waard om rekening te houden met het aantal notities dat u gebruikt. Natuurlijk is de hoeveelheid plaknotities afhankelijk van het doel waarvoor u het gebruikt, maar als algemene richtlijn geldt dat hoe minder beter is.

De aantrekkingskracht van plaknotities is dat ze een opvallend en overtuigend hulpmiddel voor communicatie kunnen zijn. Als u echter meer notities gebruikt dan nodig is, kan dit de ontvanger ervan weerhouden om naar het bericht te kijken vanwege de overdaad.

Hetzelfde kan worden toegepast bij het gebruik van sticky notes voor leren en lezen. Als je te veel Post-its in je boek of op je bureau hebt, kan de hoeveelheid informatie overweldigend lijken. Welk detail je ook hoopte te benadrukken, het zou verloren gaan in de zee van kleine, vierkante notities.

1. Bladwijzer pagina's

Een plakbriefje is perfect om te gebruiken voor een bladwijzer, omdat de plakstrip de marker op zijn plaats houdt en de pagina's niet beschadigt.

Als u merkt dat u meerdere bladwijzers moet gebruiken, is het de moeite waard om de positionering van de plaknotities te veranderen. Als u ze allemaal op dezelfde manier op verschillende pagina's plakt, kan het moeilijk zijn om de gewenste pagina te vinden.

2. Annoteer stukjes tekst

Het gebruik van sticky notes om gedachten en inzichten toe te voegen tijdens het lezen zal helpen bij het verbeteren van de leesvaardigheden. Deze vaardigheden stellen je in staat om moeilijke teksten aan te pakken en je te helpen begrijpen wat er wordt gezegd.

Een groot vermogen om te bezitten, het daagt je uit om kritisch na te denken en boven je comfortniveau te lezen.

U kunt sticky notes gebruiken om zinnen, alinea's of zelfs hoofdstukken van een boek samen te vatten. Als u dit doet, voorkomt u dat u op de pagina's moet schrijven en met de plakkerige achterkant kunt u de annotatie plakken waar u maar wilt.

3. Werken met verschillende kleuren

Kleurcodering en ideeën met behulp van sticky notes kunnen resulteren in productiever lezen en leren, omdat het geweldig is voor het organiseren van uw denken en plannen.

Met behulp van kleur kunt u op het eerste gezicht onderscheid maken tussen informatie, wat kleurcodering geweldig maakt voor het markeren van de dingen die eerst uw aandacht vereisen.

Met de verschillende kleuren die post its nu binnenkomen, kunt u dingen groeperen op basis van onderwerpcategorieën, prioriteiten of planningsfactoren.

Het onderscheiden van taken en het bij elkaar houden van vergelijkbare taken biedt een efficiëntere manier van leren, omdat het de afleiding wegneemt en u in staat stelt u te concentreren op de taak die voor u ligt.

4. Brainstorm ideeën

Brainstormen is een techniek die je aanmoedigt om de creativiteit van je geest los te laten door zijn vrije denkstructuur. Het is een opmerkelijke methode om te leren, individueel of met een groep.

Het stelt u in staat om ideeën te ontwikkelen van bijbehorende concepten en is een geweldige manier om oplossingen voor problemen te vinden.

Een populaire manier voor het ontwikkelen van ideeën in een kantooromgeving, brainstormen is ook nuttig om te studeren.

Wijs een groot oppervlak toe, zoals een muur, en gebruik verschillende kleuren post its om gerelateerde ideeën te groeperen. Je kunt zelfs je sticky notes organiseren als een mindmap, wat een geweldige methode is om ideeën te genereren.

5. Maak takenlijsten

Het samenstellen van een to-do lijst is een praktische manier om dingen voor elkaar te krijgen. Het opschrijven van je taken kan ze bevrijden van het rondcirkelen in je hoofd.

Takenlijsten bieden een gevoel van orde, zijn een effectief hulpmiddel voor tijdbeheer en fungeren als een herinnering voor de dingen die u moet bereiken.

Het samenstellen van je takenlijst met sticky notes is een handige manier om je lees- en leervaardigheden te verbeteren. U kunt eenvoudig een sticky note gebruiken om al uw taken voor de dag op te sommen en weg te gooien zodra ze klaar zijn, of u kunt een notitie aan elke taak wijden en ze op een groter oppervlak plakken en een notitie verwijderen zodra de taak is voltooid.

Er is geen vaste manier om een post it te gebruiken om een takenlijst te maken, omdat er tal van opties zijn waaruit u kunt kiezen.

7. Projecten plannen

Hoewel er een overvloed aan projectmanagementsoftware op de markt beschikbaar is, kunnen sommige mensen vinden dat eenvoudigere tools meer kunnen bieden als het gaat om productiviteit en samenwerking. Sticky notes kunnen dit alternatief bieden.

Een uitstekend hulpmiddel voor visualisatie, sticky notes zijn geweldig voor het maken van Kanban borden, affiniteitsdiagrammen, stroomdiagrammen en storyboards. Door de notities op een opvallend oppervlak te plakken, kunnen projectteams de voortgang volgen en taken en ideeën dienovereenkomstig toevoegen en verwijderen.

Sticky notes zijn ook perfect voor het plannen van individuele projecten. Ze kunnen worden gebruikt om een studieplan of een persoonlijk Kanban-bord te maken.

Blijf even ‘plakken’ op onze webshop

Als het gaat om lezen en leren, hebben mensen hun eigen gewoonten en ontwikkelen ze hun eigen methoden om deze specifieke vaardigheden te verbeteren.

Het mooie van sticky notes is dat het gebruiksgemak en veelzijdigheid jou in staat stellen om tegemoet te komen aan elk systeem. Daarom hebben sticky notes nog steeds de voorkeur boven uitgebreide apps en mooie softwaretools. Neem een kijkje in het brede assortiment van het merk Stick’n op onze webshop! www.officeleiden.nl/onze-producten

Sticky notes om effectiever te werken (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Saturnina Altenwerth DVM

Last Updated:

Views: 5927

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Saturnina Altenwerth DVM

Birthday: 1992-08-21

Address: Apt. 237 662 Haag Mills, East Verenaport, MO 57071-5493

Phone: +331850833384

Job: District Real-Estate Architect

Hobby: Skateboarding, Taxidermy, Air sports, Painting, Knife making, Letterboxing, Inline skating

Introduction: My name is Saturnina Altenwerth DVM, I am a witty, perfect, combative, beautiful, determined, fancy, determined person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.